Santa Pau es planteja la construcció d’un museu del fesol

El seu alcalde, Pep Companys, diu a Ràdio Olot que seria un espai al centre del poble i que serviria per posar en relleu un producte, que des de l’ajuntament admeten que no s’ha promocionat prou. Segons Companys, el museu acolliria també un espai d’elaboració per als productors locals.

Imatge del poble de Santa Pau (Pau Masó)


Fa uns anys, l’Ajuntament de Santa Pau va buscar un equipament pels cultivadors de fesols. Estava pensat per treballar i emmagatzemar la collita, però finalment, el projecte va quedar aturat. Ara, el consistori vol tornar a tirar endavant la idea i ampliar-la a un espai museogràfic. Ho explica l’alcalde de Santa Pau, en Pep Companys, en declaracions a Ràdio Olot.

 

El fesol de Santa Pau té la Denominació d’Origen Protegida des del 2015. Això fa que les seves característiques siguin úniques gràcies a la zona volcànica de la Garrotxa. Companys assegura que s’ha de reivindicar un producte tan propi del municipi com és el fesol.

 

L’Ajuntament també ha posat sobre la taula altres propostes com una cooperativa de cultivadors o que els restaurants locals ofereixin un menú de la DOP, una iniciativa que ja es va dur a terme fa un parell d’anys. També fa un temps, el consistori va estar treballant per obrir un espai semblant al que es planteja ara a la zona de Can Xel. El consistori, però, ara mateix aposta per obrir el Museu del Fesol al centre del poble.

Respon