Santa Pau i Proverzo es fusionen amb alegria en l'estrena de la pel·lícula

El públic assistent a la preestrena d''El pregón' a Santa Pau aquest 18 de març del 2016. (Horitzontal)

El Centre Cívic de Santa Pau  ha quedat ple a vessar aquest divendres amb l’estrena d”El Pregón’, una comèdia de Dani de la Orden protagonitzada per Andreu Buenafuente i Berto Romero, també presents a l’acte. La projecció del film, ha estat una manera d’agrair a un poble que els va rebre amb els braços oberts i que es va convertir també en part del projecte. “A Santa Pau hi ha una energia molt positiva i això es veu a la pel·lícula”, afirmava una veïna que també va ser figurant. A la sortida, tothom coincidia que és una comèdia molt divertida i que el poble ha quedat “ben retratat”.

Com a Hollywood

“Si després la voleu tornar a veure, aneu al cinema”, deia Berto Romero abans de començar perquè ja preveia que molts dels assistents comentarien la jugada i no estarien del tot per la pel·lícula. Els dos protagonistes i el director han volgut agrair amb la preestrena la bona acollida que van rebre i han explicat que quan van començar a gravar ja van decidir que ho ferien perquè “s’ho mereixien”. Per la paciència i les ganes de participar-hi, subratllava el director, que recordava que els figurants no eren professionals però que “ho van donar tot”.

I quan els llums s’han obert de nou, les cares eren somrients i de satisfacció. “El poble ha quedat ben retrat”, deia algun. D’altres, com en Josep de Santa Pau, marxava una mica decepcionat perquè es pensava que acabaria sortint més a la pel·lícula però ha assegurat que la recomanarà perquè “és molt divertida”.

La Margarita, que fins i tot va deixar que gravessin una escena a una habitació de casa seva, explicava molt orgullosa que a Santa Pau “hi ha una energia molt positiva i que això es veu a la pel·lícula”. També estava molt satisfeta del resultat. Una sensació que també compartia l’alcalde, Josep Companys, i part de l’equip de govern que confessaven que quan se’ls va presentar el projecte de venir a gravar tenien reticències perquè, al ser una comèdia, es temien que quedessin retratats de forma negativa.

El pregó de veritat?

Els dos actors estan tant contents de l’experiència que avui ja s’han ofert per fer el pregó de Santa Pau, però com a Berto i Andreu. “Jo no busco res però si jo fos de Santa Pau, ens convidaria a nosaltres i faríem un pregó normal i emocianant i sense tirar cap cabra”, deia Andreu amb el seu to de comediant. I concloïa: “Si ens ho diuen, ho farem”.

Berto Romero i Andreu Buenafuente, que també són els productors, interpreten dos germans havien format un grup de música electrònica dels anys 90 molt coneguts. Van prometre’s no tornar-se a veure i després de 20 anys han tocat fons. Per una quantitat raonable, però, estan disposats a fer una excepció. L’alcalde del seu poble natal (interpretat per Jorge Sanz) els convida a fer el pregó del poble a canvi de cobrar 10.000 euros. La seva intenció és fer el paperot i marxar però les coses es compliquen de mala manera, essent víctimes de tradicions ancestrals i plans ocults. ‘El pregón’ arriba a les cartelleres aquest divendres a la nit.

Respon