Santa Pau ja té una nova ubicació per a l’antena 5G que ha de donar cobertura a la Fageda

Després que els veïns de la Cot frenessin la instal·lació, el consistori ha desplaçat la torre de comunicacions i creu que el nou lloc respecta les demandes veïnals i els requisits tècnics. L’Ajuntament parlarà amb els veïns abans d’aprovar definitivament el projecte i preveu que l’estiu que ve l’antena ja estigui activa.


El nou emplaçament que ha trobat el consistori s’allunya desenes de metres de les cases dels veïns. Després que aquests frenessin la instal·lació presentant al·legacions al projecte, l’ajuntament va encarregar un estudi per determinar una nova ubicació que, confia que aquesta vegada sigui la bona. Ho explica l’alcalde de Santa Pau, Pep Companys, al programa Km21 de Ràdio Olot.

 

L’antena costarà més de 70.000 euros que assumirà l’ajuntament. La nova torre de comunicacions serà lliure i les companyies podran utilitzar-la. Ja hi ha dos operadors que han confirmat que hi penjaran els seus equips. Ara l’Ajuntament està acabant el projecte executiu de l’obra i preveu portar-lo aviat a exposició pública, un cop hagi parlat amb els veïns. L’alcalde confia que l’antena es pugui engegar el pròxim estiu, tot i haver perdut un any.

 

El consistori va decidir tirar endavant el projecte després que cap companyia garantís la inversió a curt termini. El poble estava en el lloc 90 de les 450 instal·lacions que té pendent Movistar. La companyia, però, només promet una desena d’instal·lacions a l’any. Per això el consistori va decidir fer la seva i retallar terminis amb una instal·lació pròpia. La nova antena donarà cobertura 5G a pràcticament tota la Fageda, part del Croscat i Santa Margarita, la urbanització de Ca la Guapa i Can Xel. L’ajuntament diu que un cop fet aquest pas, caldrà treballar per fer arribar la fibra òptica, sobretot, a masos aïllats.

Respon