Santi Reixach és escollit nou president del Consell Comarcal de la Garrotxa

L’actual alcalde de Bianya ha sortit elegit amb els 14 vots de Junts per Catalunya i els 9 d’ERC. Els republicans han donat suport al nou president advertint que el seu vot “no és un xec en blanc”. El nou ple del Consell Comarcal està format per només set dones, i 19 nous consellers. 

Santi Reixach durant el seu primer discurs com a president (Pau Masó)


Amb 23 vots de 25, Santi Reixach (JuntsxCat) ha sortit escollit com a nou representant de la institució garrotxina. L’actual alcalde de Bianya i el fins ara vicepresident del Consell ha rebut els vots de Junts per Catalunya i Esquerra Repúblicana. El PSC ha votat en blanc i la CUP nul. En les seves primeres paraules com a president, Reixach ha ofert mà estesa a l’oposició i ha demanat “amplis consensos” amb temes estratègics de la comarca. També ha posat en valor la tasca del Consell Comarcal.

 

El nou president del Consell Comarcal també ha assenyalat la variant, la planta de triatge i “el dia a dia dels ajuntaments” com els principals reptes del mandat. En la votació, Reixach ha rebut el suport d’ERC. El seu portaveu, Miquel Reverter, ha explicat el vot de la formació.

 

Tots els consellers que formaran part del nou ple del Consell Comarcal (Pau Masó)

 

Per altra banda, des del PSC, el seu únic representant (Josep Guix) ha votat en blanc.

 

I des de la CUP han optat per votar nul i d’aquesta forma, segons el partit, donar veu a les persones sense vot de la comarca. El seu portaveu, Lluís Riera, també ha aprofitat per explicar quin seria el seu paper durant els pròxims quatre anys.

 

I és que el nou Consell Comarcal estarà format per set dones i divuit homes. Dels 25 consellers que formen el nou ple, només sis repeteixen en el càrrec, la resta (19) són cares noves. Un cop escollit el president i format el ple del Consell, ara Junts per Catalunya haurà de tancar el cartipàs. S’espera que en les pròximes setmanes, Santi Reixach presenti les persones que l’acompanyaran en el nou equip de govern del Consell Comarcal.

 

 

Respon