Se supera el centenar de gossos abandonats a la Garrotxa durant el 2014

Cada any, la protectora de la Garrotxa Terra Viva n’acull més i els seus treballadors ja no ho atribueixen tant a la crisi econòmica, sinó a la poca conscienciació dels amos dels animals.

gossos abandonats

Els últims cadells, de Mieres, que han arribat a la protectora (Terra Viva)

La hipòtesi de la crisi ha quedat enrere. Els gossos abandonats han continuat pujant, encara que sigui lleugerament, d’un any per l’altre i des de la protectora de la Garrotxa Terra Viva consideren que és per culpa que els amos dels animals no han tingut en compte que podrien criar. En gran part per culpa d’això, l’any passat van arribar 180 gossos a la protectora; 78 van poder tornar a casa seva, però 102 s’hi van quedar.

Dels 102 gossos que la protectora va acollir nous al 2014, 95 van trobar una nova família. I d’aquests 95, només 47 es van quedar en alguna casa de la Garrotxa. La resta van anar a parar a fora de la comarca: 32, a Catalunya; dos, a l’Estat espanyol, i 14, a fora. En declaracions a Ràdio Olot, Tània Prujà deixa clar que no donen els gossos a qualsevol –fins i tot, fan un qüestionari a les famílies per saber si el gos serà compatible amb casa seva– i explica com aconsegueixen traspassar fronteres amb les adopcions.

Les fires de gossos solen començar a la primavera i, fins aleshores, la protectora viu l’època més complicada de l’any. Només aquest mes de gener, Terra Viva ha acollit 23 gossos abandonats. És campanya d’hivern i Prujà remarca que necessiten llits, casetes i mantes per als animals. Una de les responsables de la protectora també fa una crida per aconseguir l’ajuda de més voluntaris que, entre setmana, treguin els gossos a passejar.

Respon