Se suspenen totes les competicions d'àmbit català durant dues setmanes

No es disputarà cap partit de lliga de cap federació esportiva catalana en els dos propers caps de setmana. La mesura es pren “per contribuir a aturar la mobilitat a tot Catalunya”.


Entre les mesures que prendrà la Generalitat per frenar els contagis de coronavirus a tot el país, n’hi ha una que afecta l’esport: totes les competicions d’àmbit català de tots els esports queden suspeses durant quinze dies. Això vol dir que en els dos propers caps de setmana no hi haurà cap partit de cap lliga catalana. Segons ha explicat el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, en una reunió amb la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), la decisió es pren “perquè l’empitjorament de les dades de coronavirus es produeix perquè els caps de setmana hi ha molta mobilitat familiar”.

La mesura s’aprovarà aquest dimecres al Procicat i afectarà totes les competicions escolars, federades o privades de qualsevol categoria d’àmbit català. En canvi, els equips i els esportistes sí que es podran continuar entrenant dia a dia. De la mateixa manera, també podran continuar obert gimnasos, piscines i centres esportius similars. Per la UFEC, l’esport no és el problema en aquesta pandèmia perquè “les federacions estan desenvolupant les competicions de manera exemplar i amb traçabilitat i s’estan complint els protocols”. Per això, demana que l’aturada sigui de només dos caps de setmana i que, encara que no millori la situació, es puguin reprendre les competicions federades l’últim cap de setmana d’octubre “per garantir la normalitat esportiva del país”.

La UE Olot i el Vòlei Olot, exempts

L’aturada de les competicions afecta tots els equips garrotxins excepte els primers equips masculins de la Unió Esportiva Olot i el Club Vòlei Olot. Tots dos competeixen en categories d’àmbit estatal: l’un a la Segona B, que arrenca precisament aquest cap de setmana, i l’altre a Primera Estatal, que va començar dissabte passat. De fet, aquest dissabte el Vòlei Olot masculí ha de debutar al Pavelló d’Esports d’Olot a dos quarts de set de la tarda contra el Barberà. La UE Olot, en canvi, jugarà diumenge al migdia al camp del Cornellà.

Respon