El sector de l'hostaleria de la Garrotxa segueix amb problemes per cobrir vacants de feina

La temporada turística s’ha estirat i repartit pràcticament al llarg de tot l’any però molta de la gent que contracten no té el perfil o no està disposada a sacrificar caps de setmana i festius. Aquest dimarts han fet una sessió d’speed dating on hi ha participat 26 persones i 24 empreses.

La sessió per als empresaris aquest dimarts (Jordi Altesa) 

 

Dos minuts per convèncer. Aquest és el temps que tenien els candidats a aquesta sessió per trobar treball al sector de la restauració, l’únic que en el període de la crisi ha crescut a la comarca. El problema és trobar gent que vulgui sacrificar gairebé tots els caps de setmana i que els empresaris creguin que serveixi per la feina. El president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Gerard Xifra, ha explicat que amb l’speed dating superen el problema de fer entrevistes de feina al local on no sempre hi ha temps ni es poden veure ni les ganes ni la predisposició del qui ve.

 

Igualtat de candidats i empreses

En tot el procés s’hi ha presentat 24 empreses. 70 persones es van interessar pel projecte i 54 van apuntar-se a la formació. Al final, han estat 26 els candidats que han assistit a les sessions aquest dimarts a la tarda. 2 de cada tres eren dones, un 47% tenien més de 40 anys i el 94% tenia experiència prèvia en el sector. La regidora d’ocupació, Nuri Zambrano, ha explicat que tenien dos minuts per donar el currículum i explicar les competències que tenien pels llocs de feina que els establiments volien cobrir.

 

Segona experiència

És la segona jornada dedicada a ‘speed dating’ que es fa aquesta temporada a la Garrotxa impulsada des de Dinàmig. La primera edició buscava omplir figures més tècniques per a la indústria. En aquella ocasió hi va haver 15 empreses amb 42 candidats que van acabar contractant a nou persones.

Respon