S’ensorra el sostre d’un edifici de tres plantes al Nucli Antic d’Olot

Els fets van passar diumenge al matí en un immoble abandonat del carrer Lliberada Ferrarons. Es tracta d’un edifici que ja estava en estat ruïnós i que l’Ajuntament tenia previst enderrocar. Una dotació de Bombers va anar fins al lloc dels fets per inspeccionar i assegurar la zona. No hi va haver ferits.

La zona de l’esfondrament s’ha acordonat amb balles (Pau Masó)


L’ensorrament es va produir a dos quarts de vuit del matí de diumenge al número 14 del carrer Lliberada Ferrarons. El sostre va cedir cap a l’interior de l’estructura i les bigues van caure dins l’immoble sense provocar cap afectació exterior, tampoc a la façana.

En rebre l’avís, els Bombers van activar una dotació que durant poc més de mitja hora va inspeccionar la zona i va poder comprovar que l’estructura s’aguantava per les parets de càrrega. A més, a l’exterior, ja hi havia una balles de protecció.

L’edifici on hi ha hagut l’ensorrament (Pau Masó)


Es tracta d’un edifici de tres plantes deshabitat des de fa temps i que té un expedient d’enderroc des de fa mesos. L’Ajuntament el va declarar en estat ruïnós i preveu enderrocar-lo aviat igual que els immobles contigus.

L’últim ensorrament que va tenir lloc a la ciutat també va ser al Nucli Antic fa poc més d’un any. El juny del 2018 part de l’estructura interior de l’edifici de Can Pollastre, situat a la plaça Campdenmàs, cedia després d’un episodi de pluges. L’Ajuntament segueix en la batalla judicial per cobrar la multa de 180.000 euros que va imposar al propietari per tenir l’immoble en mal estat.

 

Respon