Una setantena de parades al Firal d'Olot aquest Sant Jordi

Una setantena de parades ompliran aquest diumenge de Sant Jordi el Firal olotí. La festa del llibre i la rosa cau en dia festiu però les esperances és que el bon temps mantingui l’afluència de visitants al llarg de tot el dia. El tercer Dictat Popular és un dels trets distintius del Sant Jordi olotí.


Sant Jordi contra el drac i les parades contra la platja…i el Barça Madrid. El calendari d’aquest 23 d’abril serà dens per un munt de propostes culturals que a Olot tindran la cirereta del Sismògraf. El fet que sigui diumenge farà estirar la festa i els descomptes al cap de setmana. El Gremi de Llibreters de Catalunya espera augmentar un 5% la facturació durant aquest Sant Jordi. El seu president, Antoni Daura, ha explicat que aquest primer trimestre ja s’ha venut un 4,11% més de llibres respecte als tres primers mesos del 2016 i, per tant, segons ha assenyalat, “tot fa pensar que aquest Sant Jordi anirà en aquesta línia”.

El gremi de majoristes de Mercabarna-flor preveu que el Sant Jordi d’aquest any serà “llarg” perquè abraçarà des de divendres fins dilluns, de manera que es compensarà la davallada de venda de roses que es produirà diumenge pel fet de ser festiu. Així ho han assegurat aquest dimecres els representants del sector, que auguren que aquesta situació permetrà mantenir les vendes dels darrers anys i assolir els 6 milions de roses distribuïdes, 2 dels quals procedeixen de Mercabarna. El president del gremi de majoristes, Miquel Batlle, explica que a Espanya s’ha començat a produir la varietat de rosa Red naomi i diu que això compensa la davallada de producció a Colòmbia.

 

El Dictat Popular no falla

A Olot s’esperen una setantena de parades al Firal. Sant Jordi serà l’últim gran acte que es farà sense que hi hagi obres a una part d’aquest espai. A més, per tercer any, hi haurà el dictat popular del Servei de Català d’Olot i la Garrotxa. Una iniciativa que vol trencar l’estigma del concepte de dictat, com ha explicat la seva impulsora, Esther Santaló. Aquest any la història està basada en el drama que viu el Mediterrani i l’ha feta Maribel Torres. El Dictat Popular s’acaba amb Laia Santanach ‘ballant’ les paraules amagades.

Els premis del Dictat Popular inclouen, segons la categoria, 150€ a repartir entre la classe de l’estudiant, una excursió amb kayak per la Costa Brava i una nit a una casa de turisme rural de la Garrotxa.

Respon