S'habilita per primera vegada una UCI a l'Hospital d'Olot per combatre el coronavirus

Es tracta d’una de les mesures que s’han pres per atendre els casos de coronavirus. S’ha reorganitzat una de les àrees del centre, a la qual s’han instal·lat quatre llits amb l’aparellatge d’una UCI. Altres hospitals gironins també han obert aquests espais de manera temporal.

L’UCI provisional que ha habilitat l’Hospital a l’àrea de Reanimació (ICS Girona)


Per primera vegada, Olot tindrà una Unitat de Cures Intensives. Serà temporal. S’ha habilitat mentre duri la crisi del coronavirus i s’ha fet reorganitzant un dels espais de l’Hospital: l’àrea de Reanimació Postquirúrgica. En aquesta zona s’han instal•lat quatre llits amb els aparells que també s’utilitzen en una UCI convencional. El personal que atendrà els pacients de cures intensives serà el que actualment estan assumint el Servei d’Anestèsia del centre olotí. EL director mèdic de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Jaume Heredia, també explica que en tot moment estaran connectats amb l’UCI de l’Hospital Trueta de Girona.

 

Les Unitats de Cures Intensives estan dotades d’aparells respiratoris que ajuden a oxigenar el malalt.

“El coronavirus afecta principalment els pulmons”

Segons Heredia, el coronavirus és una malaltia que afecta de manera important les vies respiratòries. D’aquí la necessitat de tenir respiradors.

 

A part de l’Hospital d’Olot, també s’han habilitat Unitats de Cures Intensives a altres centres de la demarcació. Palamós, Figueres, Blanes i Campdevànol s’han obert de manera excepcional diferents espais que fan la funció d’una UCI. De moment a Olot, la nova unitat de cures intensives no s’ha hagut de fer servir.

Respon