S'inaugura el carrer de Santa Pau que porta el nom de Muriel Casals

Se’n destaca la seva tasca sobretot al capdavant d’Òmnium per impulsar el moviment independentista català. A l’acte de dissabte hi seran l’actual president de l’entitat catalana i una germana de Casals.

Pep Companys i Muriel Casals, en la Fesolada de fa dos anys (Òmnium Cultural)

El 18 del gener del 2015 Muriel Casals participava com a presidenta d’Òmnium a la Fesolada de Santa Pau. Pràcticament un any després, el 30 de gener del 2016, patia un accident a Barcelona on va ser atropellada per un ciclista que li va causar un traumatisme cranioencefàlic. Acabaria morint a l’Hospital Cínic als 70 anys el 14 de febrer. La que va venir a Santa Pau com a presidenta d’Òmnium era una de les cares visibles del moviment independentista en aquell moment i en el moment de la seva mort era diputada al Parlament per Junts pel Sí en el moment de la seva mort. En aquestes circumstàncies, Santa Pau va decidir dedicar-li un carrer aprofitant unes obres d’urbanització que s’estava fent, tal i com ha recordat l’alcalde del municipi garrotxí, Pep Companys.

Aquest dissabte a les 11 del matí, Santa Pau inaugura el nou carrer amb un acte que han previst senzill. Hi ha confirmat la seva assistència el president d’Òmnium Nacional, Jordi Cuixart; la presidenta d’Òmnium a la Garrotxa, Núria Torres i la germana de Muriel Casals, Isabel Casals. Companys ha explicat que un cop Santa Pau va expressar la voluntat de dedicar un carrer a Muriel, aquesta ha estat ben rebuda tan per Òmnium com per la família.

Un cop feta la inauguració, Santa Pau ha previst fer un col·loqui sobre la situació del procés d’independència de Catalunya. No serà l’únic espai dedicat a Muriel Casals a la Garrotxa ja que Besalú li dedicarà un parc al barri de Can Ring.

Respon