El Sismògraf 2017 programa 48 espectacles de dansa en quatre dies

La nova edició d’aquest festival de dansa reconegut a tot Catalunya estrenarà la secció ‘Erupció’, que, per començar, posarà l’accent en un territori concret: el País Basc.

La presentació del Sismògraf 2017 (David Planella)

 

Del dijous 20 d’abril al diumenge 23, dia de Sant Jordi, Olot serà la capital catalana de la dansa. El festival Sismògraf celebrarà la seva novena edició consolidat com a mercat estratègic de la dansa a Catalunya i ho farà amb un cartell que tindrà 28 propostes a l’aire lliure i 20 en recintes tancats. En total, 48 espectacles en només quatre dies. Encara falten poc més de dos mesos pel Sismògraf 2017, però ja se n’han presentat les novetats. Una de principal és la secció ‘Erupció’, que neix amb la voluntat de tenir recorregut els propers anys i de posar el focus en un algun aspecte en concret de la dansa. Per començar, se centrarà en un territori: el País Basc.

 

Set estrenes absolutes

De fet, de la cinquantena d’espectacles que hi haurà, set són estrenes absolutes i coproduccions del festival. Segons els organitzadors del Sismògraf, la programació serà més contemporània que mai i, en part, ha permès tirar endavant produccions que les companyies per si soles no podrien haver estrenat. L’edició del 2017, a més, vol trencar barreres: dins de la mateixa comarca –perquè per primer cop sortirà d’Olot i programarà un espectacle del Colectivo Lamajara a pobles de la Garrotxa (estan confirmats Les Planes, Santa Pau, Besalú i la Vall d’en Bas)- i en el món –aquest any, fins i tot vindran programadors coreans i brasilers-.

 

Un festival “imprescindible” 

A través del que anomenen Pro 365/Sismo, el Sismògraf vol aconseguir que els programadors d’arreu del món entrin en contacte amb les companyies de dansa. És un pla especial d’impuls a la dansa que complementa el festival en si; segons el diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, el Sismògraf ja és “imprescindible”. El Sismògraf 2017 es farà del 20 al 23 d’abril, els programadors que hi vulguin assistir ja s’hi poden inscriure i les entrades pel públic general es posaran a la venda a mitjans de març. Com cada any, els preus pels espectacles de pagament oscil·laran entre els 3 i els 12 euros, i també n’hi haurà de gratuïts.

Respon