Els Speed Datings donen fruits a Olot

Aquest tipus d'”entrevistes llampec” ja han donat feina a una trentena de persones a Olot. La ciutat segueix treballant per tancar noves dates per aquestes trobades que posen en contacte, en un mateix dia, treballadors que busquen feina i empresaris que necessiten contractar. Fins ara s’han fet quatre sessions en sectors com l’hostaleria, els supermercats o les activitats turístiques. 

Una de les quatre sessions que s’han fet a Olot 

L’octubre de l’any 2016 l’Ajuntament d’Olot posava en marxa una iniciativa pionera a la ciutat que a hores d’ara ja s’ha consolidat. Es tractava dels Speed Datings, una proposta que podia sonar estranya, però que ha acabat sent efectiva. Un any després de la seva posada en marxa, aquestes trobades entre empresaris i treballadors ja han materialitzat una trentena de contractacions en diferents àmbits laborals. El regidor de Promoció Econòmica de la ciutat, Estanis Vayreda, valora satisfactòriament els resultats obtinguts fins ara i ja anuncia per on anirà el futur d’aquesta iniciativa: “Segurament repetirem alguna torbada en relació als supermercats i és mol probable que fem alguna cosa en el sector del plàstic”

149 persones han participat en els quatre Speed Datings

En els quatre Speed Datings que s’han fet fins ara a Olot hi han participat 149 persones que buscaven feina i una quarantena d’empreses. Segons Vayreda, aquestes trobades “donen facilitats tant als treballadors com a les empreses”.

Els Speed Datings també són coneguts com a “entrevistes llampec”. Reuneixen a treballadors i empreses en un mateix lloc i a través d’entrevistes de dos minuts el treballador i l’empresa es poden conèixer. Aquest 2018 està previst que també es programin diverses trobades d’aquest tipus. De moment l’Ajuntament no ha anunciat dates, però sí que ha deixat clar que els supermercats i el sector del plàstic són sectors interessats.

Respon