‘Sunless sea', ‘el Gran Hotel de Budapest' i ‘Blaumut'

Ja ha sortit en DVD i Blu-Ray la pel·lícula que s’ha emportat quatre Premis Oscar aquesta passada edició, ‘El Gran Hotel Budapest’. Aquesta setmana a la Carpeta també parlem del nou disc dels Blaumut. Però la indústria dels videojocs ja fa temps que supera la del cinema i la música- Avui els expliquem perquè ‘Sunless Sea’ és un dels videojocs més atractius del 2015 segons la crítica.

sunlesssea

Aquest passat mes de febrer va guanyar 4 Premis Oscar, entre ells el de millor banda sonora i ara ja està disponible amb DVD i Blu-Ray. ‘El Gran Hotel Budapest’, és una comèdia sobre Gustave, un llegendari conserge d’un conegut hotel europeu i l’amistat que té amb Zero Moustafa, un jove treballador a qui converteix en el seu protegit. La història parla sobre el robatori d’una pintura d’un valor incalculable i l’enfrontament que es produeix entre els diferents membres de la família per heretar la fortuna. ‘El Gran Hotel Budapest’ també ha rebut molts reconeixements per la seva estètica molt cuidada, i és que per a rodar la pel·lícula el director Wes Anderson va utilitzar una maqueta de l’hotel que era gairebé a mida real.

Videojocs

Només ha passat un mes des del llançament de ‘Sunless Sea’ però la crítica considera que és un dels videojocs més atractius del 2015. Es tracta d’una proposta que pretén submergir els jugadors en un univers d’illes, pirates, monstres i moltes històries. ‘Sunless Sea’ vol que els gamers s’involucrin de forma activa en el món i l’ambientació del videojoc, escollint quin tipus de capità volen ser. Però la característica que el diferencia dels altres videojocs és que ‘Sunless Sea’ combina el joc amb lectura, i és que està inspirat en les novel·les de Lovecraft, Juls Verne o Melville. Ara bé, els experts asseguren que es tracta d’un videojoc que no agradarà a tothom ja que requereix paciència i un exercici d’imaginació important per part del jugador.

Música

I pel que fa a la música, un dels grups catalans del moment estrena nou disc. Es tracta de ‘Blaumut’ que presenta ‘El primer arbre del bosc’ aquest proper 17 de març. /// El grup es va donar a conèixer amb la cançó ‘Pa amb oli i sal’ i va aconseguir l’èxit amb ‘Bicicletes’. El concert de presentació del nou disc serà el dia 26 de març a l’Auditori de Barcelona, però també actuaran a l’Auditori de Girona dins la programació del Festival Strenes.

Respon