Talaran alguns arbres per donar més visibilitat als edificis emblemàtics del Firal

Les obres del Firal d’Olot entren en la seva fase més productiva. Després de la interrupció nadalenca, començarem a veure la transformació més important. La primera d’elles és la tala d’alguns arbres situats davant dels edificis més emblemàtics del passeig. L’objectiu, tal i com recull el projecte, és posar en valor aquests immobles d’estil modernista.

Imatge actual de l’estat del Firal d’Olot (Foto:Jordi Barranco)

Els edificis en qüestió són la Casa Solà Morales, el Drac i el Teatre Principal. Aquests dies, de fet, la rebaixa del paviment ja ha posat de manifest l’estat amb que es troben alguns arbres. A banda de retirar els malmesos per tornar-los a replantar, es tallaran aquells que dificulten la visibilitat d’aquests edificis que donen personalitat pròpia al Firal. De fet, el projecte dels arquitectes així ho recull. Tot i això, l’alcalde d’Olot, Mia Corominas, ha volgut remarcar-ho “davant les crítiques que s’havien generat fa uns mesos després de la tala d’alguns arbres a la zona del Firalet petit”.

Una altra zona que patirà una important transformació és, precisament, el Firalet Petit, l’espai situat entre el passeig d’En Blay i el del Bisbe Guillamet, on antigament hi havia els lavabos prefabricats. En aquesta zona es replantaran alguns arbres que ara ja no existeixen perquè és convenient que hi hagi ombres, tenint en compte que hi haurà una zona de jocs infantils. Això si, segons el projecte, la zona es consolida com un espai on fer-hi activitats de gran aforament.

Les obres del Firal d’Olot han d’estar enllestides a l’estiu perquè s’hi puguin celebrar les properes Festes del Tura. De moment, els treballs van a bon ritme i els calendaris d’execució de cada fase s’estan complint sense problemes, segons fonts de l’Ajuntament de la ciutat.

One Response to “Talaran alguns arbres per donar més visibilitat als edificis emblemàtics del Firal”

  1. isabel rey suarez

    aunque los arboles del firal en primavera no puedo pasar por la alergia que me preduce, me da muchisima pena que lo vayan quitando

    Respon

Respon