Tècnics del SEM a la Garrotxa: “El suport psicològic és fonamental en la lluita contra el coronavirus”

Els tècnics del SEM de la Garrotxa constaten una disminució dels serveis d’emergència. Asseguren, però, que encara n’hi ha i que ho fan seguint els protocols pel coronavirus. Des del sector també envien un missatge d’agraïment a la ciutadania pel suport que estan rebent aquests dies i asseguren que, de moment, tenen els equips necessaris per treballar en condicions.

El SEM segueix atenent les emergència tot i el coronavirus (ACN)

Protegits amb mascaretes, pantalles facials i guants, els tècnics del SEM segueixen atenent aquelles emergències que puguin sortir aquests dies. A part dels equips de protecció també s’han pres certes mesures com reforçar els torns del transport programat. Un dels membres de la plantilla del Servei d’Emergències Mèdiques de la Garrotxa, és en Dani Dorca.

 

Durant la pandèmia el SEM és l’encarregat de seguir atenent emergències, però també donar suport a aquells domicilis on es pugui complicar un cas de coronavirus.


Asseguren que tenen tots els equips necessaris i que, a diferència d’altres llocs, aquí a la comarca poden treballar en condicions. Agraeixen les ajudes que arriben com les pantalles facials que des de fa dies estan imprimint voluntaris de la comarca. Un altre dels tècnics a la Garrotxa, en Xevi Quintana, diu que un dels factors clau dels serveis que fan aquests dies és el psicològic.

 


Sobre els aplaudiments: “És el moment de deixar anar les emocions”

Des dels tècnics del SEM envien un missatge d’agraïment a totes aquelles mostres de suport que han rebut aquests dies. Ja sigui en format de coques per esmorzar, missatges de text, o aplaudiments des dels balcons.

 

Els tècnics esperen que un cop passi tot plegat, els aplaudiments i agraïments d’aquests dies també serveixin per millorar la situació del món sanitari.

 

Actualment entre les comarques del Ripollès i la Garrotxa hi ha una setantena de tècnics del SEM. Fins ara, només tres, han donat positiu per coronavirus.

Respon