“Teletreballar no vol dir treballar des de casa”: com introduir la tecnologia al món laboral?

El confinament ha obert la porta a les noves tecnologia en l’àmbit laboral. Moltes empreses han descobert noves maneres d’organitzar-se que obren nous escenaris futurs. Però, separar la vida laboral i la familiar és un fet essencial per poder treballar des de casa. Des del sector tecnològic garrotxí alerten que el teletreball no és el mateix que treballar des del domicili.

Moltes empreses han apostat per treballar des de casa per fer front a la crisi del coronavirus

Tenir bona connexió a internet, un ordinador en condicions o les llicències dels programaris activades. Són condicions indispensables per seguir treballant durant la quarantena. El coronavirus ha posat el teletreball en boca de molts. Tot i això, David Jané, director de Volcànic Internet explica al ‘5 Minuts Més’ de Ràdio Olot que treballar des de casa no és el mateix que teletreball.

 

Per treballar des de casa, és important fixar un espai de treball que permeti diferenciar la vida laboral i la familiar. Jané també dona altres consells per evitar la “síndrome del pijama”.

El confinament obre un nou paradigma

El coronavirus ha provocat que moltes empreses provessin les opcions que ofereix la tecnologia. Recorreguts virtuals per museus o formació gratuïta a través d’Internet són alguns dels exemples d’aquestes possibilitats. Jané assegura que el panorama actual afavoreix a les empreses que aposten per la tecnologia.

 

Des de Volcànic Internet, asseguren però, que el més important és “mantenir el contacte amb amics i família” per tenir un confinament saludable.

Respon