Territori adjudica la redacció de l'estudi d'impacte ambiental de la variant nord d'Olot

S’analitzaran les diverses alternatives de traçat entre el futur enllaç de l’Hostal del Sol i la connexió amb l’A-26. Queda pendent d’adjudicar-se l’estudi informatiu del mateix tram.

Tram que s’estudiarà properament (Ràdio Olot)


L’estudi d’impacte ambiental que ha adjudicat Territori aquest dimecres analitzarà les diverses alternatives de traçat del tram d’uns quatre quilòmetres de longitud, inclosa la part que afecta l’Hostal del Sol. Es tracta del tram comprès entre el futur enllaç oest –boca nord del futur túnel de la Pinya- i la connexió amb l’A-26 i la C-153, al final de l’autovia Besalú-Olot. És l’últim tram pendent de projectar d’aquesta infraestructura que, juntament amb la variant de les Preses i un altre tram de la variant d’Olot, completaran el corredor Vic-Olot per Bracons. Segons la licitació que va treure territori, l’estudi d’impacte ambiental que s’acaba d’adjudicar costarà 75.000 euros

El nou traçat que s’estudiarà a partir d’ara disposarà de tres connexions amb la xarxa local: dos als extrems i un a la part central, a l’altura del polígon industrial Pla de Baix.

El tram de l’Hostal del Sol és l’últim que queda per projectar de la variant d’Olot. Des del Departament de Territori i Sostenibilitat preveuen que pròximament s’adjudiqui també la redacció de l’estudi informatiu per aquest mateix tram.

L’Estat va reiterar el mes de novembre de l’any passat el seu compromís amb el finançament de les obres i va proposar acordar-lo en la comissió bilateral amb la Generalitat. El Govern va decidir tirar endavant amb els tràmits i el febrer passat va treure a licitació la redacció dels dos estudis, a l’espera de concretar les aportacions. De moment s’ha adjudicat només l’estudi d’impacte ambiental. Queda pendent l’estudi informatiu del mateix tram.

Respon