Territori vol començar el 2021 tots els estudis constructius de les variants d’Olot i les Preses

El Departament s’ha marcat l’objectiu d’aprovar els estudis informatius el primer semestre de l’any que ve i, així, poder entrar al pas previ a les obres. Ho ha avançat a Ràdio Olot el director general d’Infraestructures, qui també ha assegurat que les variants garrotxines estan “més avançades que mai”. 

Foto: Pau Masó


La variant d’Olot està formada per dos grans fragments: el tram d’Olot i el tram de les Preses. Aquest últim és un segment únic, però dins el tram de la capital garrotxina hi ha dos segments més (el túnel de la Pinya i la part de l’Hostal del Sol). Actualment, el tram més avançat és el del túnel de la Pinya, que ja té el projecte constructiu (pas previ a les obres). La resta de trams estan en una fase anterior: en els anomenats estudis informatius i d’impacte ambiental. El gran objectiu pel Departament de Territori és tancar aquests estudis el primer semestre del 2021 i començar els projectes constructius de tots els trams el mateix any. Ho diu el director general d’Infraestructures de la Generalitat, Xavier Flores, a Ràdio Olot.

 

Si es compleixen els pronòstics de Territori, el 2021 les variants garrotxines entrarien en l’última fase documental i de planificació. Els projectes constructius són l’últim pas abans de les obres i com la resta d’estudis també hauran de passar per exposició pública i un període d’al·legacions. Per Flores, l’objectiu és possible, ja que assegura que “s’ha avançat més que mai en la infraestructura”.

 

Xavier Flores, en una de les últimes visites a Olot (Pau Masó)


I el finançament?

En declaracions a Ràdio Olot, el director general d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya també parla del finançament. Diu que per als projectes constructius “ningú ha de patir”. Però admet, amb relació a la construcció de les variants, que la pandèmia ha obert incertesa i oportunitats.

 

Territori publicarà pròximament la resposta a les al·legacions presentades per a la variant de les Preses. Pel que fa al tram d’Olot, el procés d’al·legacions segueix obert per a les administracions fins al pròxim 18 de desembre.

Respon