Torna l'esport individual a l'aire lliure: què hem de tenir en compte?

A partir d’aquest dissabte, ja es podrà fer esport individualment a fora de casa. Els experts recomanen que el retorn a l’activitat física sigui progressiu per a tothom; tant per a les persones que ja eren esportistes abans del coronavirus com per a les que ho vulguin ser a partir d’ara. Durant el confinament, el cos s’ha acomodat a la nova situació i ara no el podem posar del 0 al 100.


Després de set setmanes de confinament, si tot va bé, aquest dissabte tothom podrà sortir a passejar i a fer esport. En principi, com a molt lluny, a un quilòmetre de casa i sols o, com a molt, amb les persones amb les quals convivim. Durant el dia d’avui, Sanitat publicarà al BOE les condicions exactes, però què haurem de tenir en compte? Ferran Joanmiquel és preparador físic a la Unió Esportiva Olot.


Si soc una persona que no estava acostumada a fer esport abans del confinament, quins nous hàbits podria adquirir?


Sembla que només tindrem una hora cada dia per fer esport. L’he d’aprofitar tota?


I si, en canvi, soc una persona que abans del confinament estava acostumada a córrer o a fer algun esport cada dia? També hi he de tornar progressivament?


Just abans de sortir, sigui per anar a córrer o per anar a caminar, quin tipus d’escalfament hauria de fer?


Tot ha de ser progressiu. Així evitarem lesions i aconseguirem el nostre objectiu: posar-nos en forma, en alguns casos, o recuperar l’estat que ja teníem abans del coronavirus, en d’altres. Sigui com sigui, el que és segur és que fent esport millorarem la nostra salut i el nostre benestar.


Recupera tota la conversa amb Ferran Joanmiquel al ‘5 Minuts +’ de Ràdio Olot

Respon