Tortellà vol reduir la velocitat dels vehicles que pugen al municipi

La carretera d’Argelaguer és competència de la Diputació i l’alcalde li demanarà que hi col·loqui algun element reductor. Ara, hi ha un semàfor ben bé a l’entrada del poble, però Rafel Domínguez diu que els porta més problemes que solucions.

El semàfor que hi ha a l’entrada del poble (David Planella)

La carretera d’Argelaguer que puja fins a Tortellà primer és de revolts, però un cop a dalt acaba sent més recta. Això fa que molts vehicles incrementin la velocitat i entrin al terme municipal anant a més dels 50 quilòmetres per hora permesos. L’alcalde de Tortellà, Rafel Domínguez, creu que és un problema que s’ha de solucionar.

A banda dels senyals, a aquesta carretera ara hi ha una semàfor, però està col·locat ben bé a l’entrada del poble, al trencant cap a l’avinguda Diputació, i, segons Domínguez, els cotxes superen el límit de velocitat abans. El semàfor no fa l’efecte desitjat i, per acabar-ho d’adobar, moltes vegades ni tan sols funciona. És una herència que l’equip de govern actual es va trobar i l’alcalde assegura que els porta molts maldecaps.

Més qüestions de mobilitat

Aquest any l’Ajuntament de Tortellà ha instal·lat reductors de velocitat a l’avinguda Diputació, als passos de zebra, i manté la idea de regular la circulació al centre del poble. Aquesta, la de convertir carrers en sentit únic, és una qüestió que l’equip de govern va posar a sobre la taula a principis de mandat i que va generar molta polèmica entre els veïns. Al final, es va deixar al calaix. Rafel Domínguez diu que en un futur s’ha de tornar a plantejar.

Domínguez assenyala que la gent s’ha d’acostumar a moure’s a peu pel mig del poble i a no utilitzar tant el cotxe. L’alcalde, d’Independents de Tortellà, encara no ha decidit si ell i el seu equip es tornaran a presentar a les eleccions de l’any que ve.

Respon