Totes les residències de la Garrotxa ja fan PCR periòdiques als seus treballadors

La nova estratègia permetrà que les plantilles dels centres tinguin un control cada 15 dies i es redueixi el risc de contagi. Les proves són automostres que es programen i es processen a través de l’atenció primària. 

Una treballadora de la Residència del Tura fent-se la prova PCR (Pau Masó)


Una de les últimes residències de la comarca que ha fet les proves als seus treballadors, ha estat la residència del Tura d’Olot. La seva nova directora, Eva Carrera, diu que aquests cribratges signifiquen una tranquil·litat per al centre.

 

A hores d’ara, ja s’ha fet una primera ronda de proves a totes les residències de la comarca. Cada 15 dies es repetiran les mostres per tenir un control periòdic i evitar contagis entre treballadors o de treballadors a usuaris. Les proves són a través del sistema d’automostra, és a dir, que és el mateix treballador el que es fa la mostra, sota la vigilància de la infermera de referència de cada centre.

Les automostres treuen càrrega als CAP

Segons la directora de la residència del Tura, les proves periòdiques són una eina que demostra que les residències estan més ben preparades en aquesta segona onada. Una idea que també constaten des dels Centres d’Atenció Primària, encarregats de gestionar les PCR als geriàtrics. El director dels CAP d’Olot i Besalú, Josep Lluís Nicolau, assegura que amb la nova mesura s’alliberen professionals.

 

La nova estratègia a les residències es va posar en marxa fa dues setmanes a la Garrotxa. Alguns centres ja han començat a fer el segon control periòdic. A la demarcació, la mesura es va iniciar a finals d’octubre i ja s’ha estès per tots els centres gironins.

Respon