En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Tres alumnes del Bosc de la Coma desenvolupen una 'app' per ajudar les persones cegues a recordar

La mateixa operativa es podria fer servir per exemple per facilitar l’autonomia de les persones
| 16 de juny de 2016
Tres alumnes del Bosc de la Coma desenvolupen una 'app' per ajudar les persones cegues a recordar

Tres alumnes de l’Institut Bosc de la Coma d’Olot han ideat una aplicació per a mòbils per ajudar a les persones cegues a tenir records del que han viscut. Es tracta d’enganxar uns adhesius amb tecnologia NFC a aquells elements especials de la seva vida. El seu desenvolupament pot tenir altres utilitats com una ruta turística per a invidents que volen portar a l’Ajuntament d’Olot.

 Bosc de la Coma

La façana del Bosc de la Coma 

Una foto per recordar el viatge que vam fer, les entrades del concert del nostre grup preferit... són objectes que ens evoquen records de moments que hem viscut i que en certa manera ens permeten reviure’ls. Per a les persones cegues és més complicat tenir aquests records de la mateixa manera i per aquest motiu la mare d’un nen cec va demanar a l’Institut Bosc de la Coma si tenien una idea perquè el seu fill pogués reviure aquests moments. El Departament d’Informàtica del centre va obrir la proposta als alumnes i tres d’ells Kevin Costa, Eduard Corominas i Adrià Llongarriu, van desenvolupar aquesta aplicació. Funciona amb la tecnologia NFC, les sigles angleses de Near Field Communication i amb la que funcionen les targetes de crèdit més noves que permeten pagar només passant la targeta per una banda magnètica. La seva idea, tal i com ha explicat a Ràdio Olot el cap del Departament d’Informàtica de l’Institut Bosc de la Coma Marc Nicolau, és enganxar aquests adhesius amb aquesta tecnologia als elements de record.

Altres utilitzacions

Una memòria sonora per a persones invidents és una de les utilitats que li veuen a aquest descobriment però tant els pares del nen com els propis mestres creuen que pot tenir més utilitats com per exemple fer una ruta turística per una ciutat com Olot i accedir a tota la informació passant el telèfon per aquest adhesiu. A més, cada una d’aquestes etiquetes un preu assequible.

L'app a Android 

La mateixa operativa es podria fer servir per exemple per facilitar l’autonomia de les persones amb discapacitat visual per anar a comprar o a visitar un museu. L’aplicació es podrà descarregar des de la Play Store dels dispositius Android.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum