Tres de cada deu persones aturades a Olot tenen més de 55 anys

És la franja d’edat amb un atur més elevat. Molts d’aquests ciutadans, però, desconeixen les opcions que tenen per jubilar-se. Des del 2016, l’Ajuntament assessora aquelles persones que no disposen de cotització suficient per a la jubilació. Cada any una quinzena de persones s’acullen a aquest programa anomenat +60.

El programa +60 ajuda a conèixer les diferents opcions de jubilació

En total, una seixantena de persones ja han utilitzat aquest servei en els seus quatre anys de vida. Quinze persones de mitjana a l’any demanen ajuda, doncs, a l’Ajuntament per veure quines possibilitats tenen per jubilar-se. La regidora d’Ocupació, la Gemma Pujolar, assegura que la complexitat del tema provoca desconeixement.

 

L’Ajuntament remarca que el servei està destinat a aquells ciutadans amb carències de cotització en el tram final de la seva vida laboral. Els requisits són: tenir més de 60 anys i estar a l’atur. El servei, a càrrec d’una gestoria, estudiarà cada sol·licitud. Pujolar explica com optar-hi.

 

Actualment a Olot, la taxa més alta d’aturats la trobem a la franja dels 55 als 64 anys: s’acosta al 15%. A la ciutat hi ha més de 450 persones de més de 55 anys a l’atur. Representen el 30% de les 1.428, en total, que estan sense feina.

Respon