Tres segles d’història sortiran al carrer aquest cap de setmana a Sant Feliu de Pallerols

La població celebra de divendres a dilluns la seva festa major amb el ball dels cavallets, gegants i la mulassa que daten del segle divuit. El municipi viurà quatre dies i tres nits de festa amb una vintena d’actes per a totes les edats.


Com també passa a la capital de la Garrotxa, la faràndula de Sant Feliu de Pallerols és la protagonista de la festa major de la localitat. La tradició i la història que acompanyen els cavallets, gegants i la mulassa es remunta tres-cents anys enrere. Algunes vegades s’ha necessitat un sorteig per determinar quins eren els responsables de treure a ballar la faràndula. L’alcalde de Sant Feliu, Joan Casas, explica a Ràdio Olot que el poble té la sort que els joves s’han bolcat a la celebració i són els responsables de portar a terme el ball i la cercavila.

 

La faràndula es pot veure en tres dels quatre dies que dura la festa: dissabte en format cercavila, diumenge en el tradicional ball a la plaça de l’església i dilluns com un dels actes de clausura de la festa. Casas explica que la festa major de Sant Feliu busca potenciar els actes al carrer i durant el dia.

 

Tot i això, aquest any els pescallunes també podran provar sort durant la nit amb el concert de Miquel del Roig de dissabte o el ball d’orquestra del diumenge. Els més petits també podran gaudir d’un espectacle de màgia o de la “discobaby”, una iniciativa la qual el seu nom ja ho diu tot. Per triar i remenar en una festa major que agrupa tres nits de festa i quatre dies plens d’activitats.

Respon