Riudaura fa 96 anys que espera una depuradora

El que havia de ser el primer Parc Natural de Catalunya encara no té una depuradora. Parlem de Riudaura, un municipi garrotxí que està cansat de que els seus residus acabin a la riera “com si fossin en l’època medieval”. L’alcaldessa diu que construir la depuradora és la principal demanda que fan al Govern català per trobar finançament.

Eulàlia Massana ensenyant el punt on surten les aigües (Jordi Casas) 

Des de principis del segle XX que es preveu que l’espai entorn a Riudaura sigui considerat com a Parc Natural, el primer de Catalunya. La realitat però és que quasi 100 anys després, Riudaura encara no té depuradora i és un dels pocs municipis en aquesta situació a la comarca. Ho ha explicat a Ràdio Olot l’acaldessa del municipi, Eulàlia Massana, que marca com a termini deixar el projecte enllestit abans de finals de mandat. Massana ha explicat que fer la depuradora és la seva prioritat a hores d’ara pel què fa a demanar diners a la Generalitat, motiu pel qual no han volgut demanar més ajudes per altres equipaments com el ruïnós Centre Cívic del municipi.

Massana espera que a banda de les molèsties que genera als veïns, el riu recuperi la seva esplendor amb aquesta depuradora. Considera que fer una depuradora al Riudaura valdria menys del que val refer un Centre Cívic i els veïns ho prefereixen. El 2001 va començar aquesta reivindicació d’un projecte que fins i tot va sortir publicat al Diari Oficial de la Generalitat el 2003. A finals del 2010, l’Agència Catalana de l’Aigua va assegurar al consistori de Riudaura que aquesta actuació estava prevista per al 2015, però amb un context econòmic molt diferent a l’actual. El problema es nota sobretot a l’estiu quan baixa menys aigua per la riera i les aigües fecals queden estancades.

Respon