Turisme Garrotxa va detectar un “efecte rebot” després del tancament del Ripollès i la Cerdanya

L’entitat diu que es va detectar un increment de reserves del 20% en les dates posteriors al tancament de les comarques veïnes. Però també assegura que els missatges del Procicat van fer que s’anul·lessin reserves i es compensés la situació.


El 23 de desembre, el Govern anunciava el tancament del Ripollès i la Cerdanya per l’elevat nombre de contagis que s’hi estava produït. En part, el confinament es va donar per l’arribada, els dies anteriors, de població de l’àrea metropolitana de Barcelona. El fet de tancar les dues comarques veïnes, la Garrotxa es va situar com una alternativa per tots aquells que no podrien anar ni al Ripollès ni a la Cerdanya. Això, segons el vicepresident de Turisme Garrotxa ha acabat sent així, però ho ha compensat el fet que també s’han registrat diverses anul·lacions. És Gerard Xifra en declaracions a Ràdio Olot.

 

Segons el vicepresident de Turisme Garrotxa, les rodes de premsa del Procicat són un clar condicionant per les reserves. En molts casos han vist com l’endemà o dies després dels anuncis del Govern, les reserves tremolen.

 

Aquestes dates de Nadal, la Garrotxa ha registrat un 40% d’ocupació turística. La xifra ha caigut a la meitat, en comparació a l’any passat, quan se situava al 80%.

Respon