Un 23% dels positius de covid detectats l'últim mes a la Garrotxa tenen menys de 15 anys

El percentatge s’ha gairebé triplicat respecte al mes de desembre, on aquest col·lectiu només representava el 8% del total. Segons Salut, aquesta és una de les particularitats de la situació de la Garrotxa que podria relacionar-se amb la variant britànica. El Departament també creu que això podria ajudar que l’impacte a l’Hospital no sigui tan elevat. 

Foto: Pau Masó


Segons les dades del Departament de Salut, dels 1.561 casos diagnosticats de covid que s’han detectat a la Garrotxa en els últims 30 dies, un 23% (357) han estat persones de menys de quinze anys. Des de l’inici de la pandèmia aquest col·lectiu no havia tingut un percentatge tan elevat. El mes de desembre, els més joves van significar el 8% del total de contagis, i al novembre el 14%. Que els infants es contagien més és un fet que s’ha pogut constatar en aquesta tercera onada a la Garrotxa. Ho demostra, també, l’alta incidència a les escoles. D’això en parla el gerent de la regió sanitària de Girona, Miquel Carreras, qui també diu que aquest fet podria ajudar a l’Hospital d’Olot.

 

Aquesta percepció també la constata el director mèdic de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Jaume Heredia.

 

De moment, el nombre d’ingressats a l’Hospital d’Olot no s’ha vist beneficiat per la joventut dels casos. La gran quantitat de positius detectats les últimes setmanes ha fet que a hores d’ara hi hagi 34 ingressats al centre garrotxí, són més dels que es van registrar durant la segona onada. Pel que fa a les franges d’edat, en l’últim mes a la Garrotxa, la majoria de contagis s’han detectat han estat en persones d’entre 15 i 64 anys amb un 64% dels casos i en segon lloc en infants de menys de 15 (23%). En percentatges més petits hi ha les persones de més de 74 anys (amb un 7% dels casos) i la franja dels 65 als 74 amb un 6%.

Respon