Un 60% d'estudiants dels CFGS de l’IES la Garrotxa troben feina un any després

3 de cada 5 estudiants dels cicles de grau superior de l’IES la Garrotxa troben feina un any després d’acabar la formació. La majoria treballen a temps complert i cobrant una mitjana de 1.100€. En alguns casos, la borsa de treball té més ofertes que estudiants en algun dels 13 cicles formatius que ofereix.

 FPIEsGarrotxa

L’estudi fet amb els que van acabar la formació l’any passat diu que la taxa d’atur és d’un 11% entre els que han acabat d’estudiar. Són sobretot en els cicles de caràcter industrial on hi ha més ofertes. Un exalumne de l’Institut, Lluís Olivet ara és empresari i diu que els falten més persones per fer pràctiques i acabar-les tenint en plantilla. L’informe d’aquest 2014 també corrobora la tendència de que seguir estudiant ha deixat de ser un refugi mentre hi havia elevades taxes d’atur. Dos anys enrere quasi la meitat dels alumnes seguien estudiant i ara aquesta xifra ha baixat fins al 38%. En dóna més detalls el subdirector de l’IES la Garrotxa, Jordi Antiga.

L’IES la Garrotxa ofereix 8 cicles de grau mitjà i 5 de grau superior en diferents sectors. El centre ha estat un dels més implicats en aquesta branca de l’educació i el director, Albert Bramon, ha considerat que alguna cosa hi tindrà a veure l’FP en un atur més baix a la comarca.

El punt dèbil que es troben els estudiants al mercat laboral és la temporalitat dels contractes: 2 de cada 3 són temporals i només un 22% són indefinits. Des dels empresaris és una qüestió dels costos salarials i des del centre també apunten que hi pot tenir a veure amb que estan davant de la primera feina.

Respon