Un 95% dels alumnes que fan estudis relacionats amb la indústria agroalimentària troben feina

És una de les dades més rellevants que surten del centre formatiu Kreas de la Garrotxa. Asseguren que set de cada deu alumnes aconsegueixen un contracte laboral indefinit. Aquests dies el centre ha començat el cinquè any de formació i afirmen que hi ha una falta de mà d’obra creixent en el sector.

Estudiants de Kreas durant una classe (Pau Masó)


Més quantitat que qualitat. Això és el que demanen des de les empreses agroalimentàries del territori a les escoles de formació com Kreas. El Centre integral de Formació en Indústries Càrnies i Agroalimentàries comença un nou curs amb l’objectiu de captar més alumnes, però mantenint el nivell formatiu. Ho explica la seva directora, Mònica Furtet.

 

Amb quatre anys de vida, el centre, amb seu a l’edifici de Can Monsà d’Olot, ja ha format 84 tècnics de processos i qualitat en la indústria alimentària. A més, uns 700 alumnes s’han tret algun certificat o han fet algun curs especialitzat. Furtet remarca que la indústria agroalimentària ha estat un dels sectors que ha recollit treballadors de la crisi de la construcció.

 

El sector alimentari recull molts processos d’elaboració. La formació en la indústria alimentaria va des de la maquinària fins a l’elaboració o els additius. Kreas és un centre de formació impulsat per la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies i la Universitat de Vic. També compta amb el suport de l’Ajuntament d’Olot. El centre té la seu a la Garrotxa, però també és present a Lleida i la Catalunya Central.

Respon