Un brot a l'àmbit escolar dispara els contagis a Santa Pau i l'Ajuntament tanca parcs públics

El nombre de casos s’ha triplicat amb només quinze dies i el risc de rebrot supera els 2.600 punts. Un brot relacionat amb l’escola i la llar d’infants del poble seria el causant de la situació. Aquest dimecres Salut farà un cribratge als dos centres escolars per descartar nous casos. 

L’escola Joan Maragall de Santa Pau (Pau Masó)


En declaracions a Ràdio Olot, l’alcalde de Santa Pau, Pep Companys, ha explicat que fa quinze dies que es va començar a viure una situació “preocupant” i que tot va canviar amb la detecció de diferents casos relacionats amb la llar d’infants i l’escola Joan Maragall. Segons Companys, hi ha hagut casos que no han seguit estrictament el confinament domiciliari, però, l’alcalde, principalment apunta a la “mala sort” i a un cúmul de circumstàncies.

 

 

A hores d’ara, segons les dades del grup de Recerca del BIOCOM, Santa Pau té un risc de rebrot de gairebé 2.700 punts. En els últims quinze dies s’han detectat 23 casos, el triple que les dues setmanes anteriors. Per això, l’Ajuntament, amb el vistiplau de Salut, ha decidit aturar activitats, tancar parcs infantils i espais de salut del poble.

Cribratge escolar aquest dimecres

Segons el Departament d’Educació, a hores d’ara, hi ha tres classes confinades a l’Escola Joan Maragall de Santa Pau, que afecten un terç de l’alumnat del centre (53 alumnes) i tres professors. A la llar d’infants ja no hi ha cap grup confinat, però en els darrers deu dies s’han detectat cinc positius. Per tot plegat, Salut farà un cribratge als dos centres aquest dimecres i, de moment, no està sobre la taula suspendre les classes.

 

Santa Pau és un poble on hi viuen 1.600 veïns. A principi de 2021 també va viure una situació complicada amb un augment important dels casos. Això, sumat al brot actual, ha fet des de principi d’any, s’hagin detectat 100 casos. Són el 70% del total de contagis que ha patit el poble des de l’inici de la pandèmia.

Respon