Un disc horari controlararà que es respecti el temps límit en aquests aparcaments

A partir de dilluns es començaran a repartir els discos que regularan el temps d’estada a les places de pàrquing d’horari limitat que hi ha a Olot. Afecta les àrees de 15 minuts, les de 60 i pels transportistes les de càrrega i descàrrega. De moment es farà un control del seu ús abans de posar cap mena de sanció.

aparcament2 

A Olot hi ha unes 120 places d’aparcament d’horari limitat. N’hi ha un centenar on s’hi pot estar un quart d’hora al centre de la ciutat i, amb l’obertura del nou Hospital, es va estrenar una vintena de places que tenen el temps limitat a una hora. Aquestes espais, tal i com explica el regidor de mobilitat Josep Ferrés, no tenien fins ara un mecanisme de control. A partir de dilluns es començaran a distribuir aquests discos horaris on el conductor ha de fer-los girar fins a marcar l’hora en la que ha estacionat el vehicle. Si està fora del temps establert, se li pot imposar una sanció que va entre els 80€ i els 120€. Ferrés ha explicat que fins a finals de juny volen estudiar la seva aplicació abans de posar-se durs amb el compliment de l’ordenança.

Aquest disc horari ja es fa servir a altres localitats catalanes per a zones amb el temps d’aparcament limitat. És una mesura que ja fa temps que a alguns llocs està implantada però Ferrés ha explicat que han estat estudiant altres propostes de control del temps que fan servir les noves tecnologies però que, si s’acaben fent servir, seria d’aquí a uns quants anys. La primera tirada que s’ha fet és de 2.000 exemplars que es començaran a distribuir a partir de dilluns a l’Ajuntament d’Olot, a la Policia Municipal, l’IMPO, l’Hospital i el Consorci d’Acció Social. De moment es demana demanar-ne els imprescindibles. El consistori deixa clar que les àrees de càrrega i descàrrega seguiran sent per transportistes i que aquest disc no permet que en aquests espais i aparquin vehicles privats.

Respon