Un gol mal anul·lat frena la il·lusió de l'Olot

L'àrbitre assistent assenyala un fora de joc inexistent de Marc Cosme en marcar el gol que hauria donat la victòria als olotins al minut 90
| 17 de març de 2019

L'àrbitre assistent assenyala un fora de joc inexistent de Marc Cosme en marcar l'1-0 al minut 90 contra l'Ontinyent. Amb el gol, l'Olot hauria aconseguit la victòria de la permanència virtual i s'hauria apropat a només cinc punts del play-off abans de visitar el camp de l'Hércules. Amb l'empat a zero, guanya una posició —ara és setè— i es manté en zona de Copa del Rei.

L'assistent ha anul·lat un gol de Cosme per un fora de joc inexistent (Andrea Bolcato/UEO)

Així vam viure la jugada polèmica a Ràdio Olot

Era guanyar i que es disparés la il·lusió. Ha estat empatar i parlar de ràbia i de decepció. Sobretot perquè l'Olot ha merescut la victòria, i quan ha aconseguit el gol que tant havia buscat, l'àrbitre l'ha anul·lat. A instàncies del seu assistent, l'aragonès Alonso de Ena Wolf ha indicat fora de joc de Marc Cosme quan ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb una gran rematada. Les imatges gravades per Ràdio Olot confirmen que el davanter valencià estava en posició reglamentària. Ell mateix explica que ja havia tingut aquesta sensació en el moment de la jugada.

El gol de Cosme anul·lat per l'àrbitre ha arribat al temps de descompte, amb 0-0 al marcador i l'Olot abocat a la porteria de Craviotto. Hauria estat el gol de la victòria. El tècnic, Raúl Garrido, es nega a parlar de mala sort. Es queixa de la decisió arbitral i recorda que no és la primera que perjudica el seu equip.

I ara l'Olot en suma 40. L'empat contra l'Ontinyent ha estat molt per als valencians i molt poc per als garrotxins, que han anat in crescendo fins a merèixer clarament el gol. A la primera meitat, s'han trobat un rival incòmode, ben tancat a darrere i sempre a sobre de l'home que tenia la pilota. Els de Vicente Parras han dificultat el joc local, però a la represa no han pogut fer res per evitar que el partit s'inclinés cap a la seva porteria. Marc Mas, amb un un contra un que ha aturat Craviotto i amb una rematada al segon pal que ha sortit a fora per poc, i Barnils, amb un cop de cap que també ha passat arran de pal, han tingut les ocasions més clares abans del gol anul·lat de Cosme. A l'altra porteria, en canvi, Ginard no ha tingut feina. Per això, Garrido parla d'impotència.

Amb l'empat a zero contra l'Ontinyent, l'Olot arriba als 40 punts i supera el Barça B a la classificació. Ara és setè, empatat amb el vuitè, l'Ebre, el gran rival, ara per ara, en la lluita per jugar la propera Copa del Rei. Si la lliga s'acabés avui, la guanyarien els olotins per goal-average. Mirant cap avall, el descens directe és a deu punts, i el play-out, a nou. Mirant cap amunt, el play-off és a set. I dissabte que ve, els de Garrido juguen al camp del quart classificat, l'Hércules.