Un incendi destrossa la caseta dels burots d'Olot

També s’ha encès una casa abandonada del costat, on s’ha cremat una habitació. Des de feia unes setmanes un indigent havia ocupat els immobles com a refugi. El foc ha fet que el taulat de fusta de la caseta cedís. No hi ha hagut ferits i els bombers han pogut apagar les flames ràpidament. 

La casa dels burots en flames (Ràdio Olot)


Els dos focs s’han produït amb un quart d’hora de diferència. Els bombers s’han dirigit a la caseta dels burots de l’avinguda Sant Joan les Abadesses a tres quarts de cinc de la tarda quan han rebut l’avís. Quinze minuts més tard, quan ja estaven extingint el primer foc, se n’ha produït un altre a una casa abandonada que hi ha més avall de l’avinguda. En el segon cas només s’ha cremat una habitació on hi havia un matalàs i cartrons.

Pel que fa a la caseta dels burots el foc ha cremat la teulada de fusta i ha acabat cedint. La resta de l’estructura no ha patit danys importants. Es tracta d’una edificació històrica de la ciutat que servia antigament per cobrar un impost a aquelles persones que entraven a vendre queviures a la capital de la Garrotxa. Aquest sistema tarifari es va suprimir el 1962 i algunes de les casetes que hi havia repartides per totes les entrades de la capital garrotxina van quedar abandonades.

Segons els bombers en cap dels dos focs hi ha hagut danys personals i han pogut apagar les flames ràpidament. Hi han treballat dues dotacions.

El refugi d’un indigent

Es dona el cas, que feia unes setmanes un indigent havia transformat l’edifici en un refugi i el tema va arribar a debatre’s durant l’últim ple municipal d’Olot. Aquesta era la resposta de l’alcalde Pep Berga, després de ser preguntat pel PSC sobre la qüestió.

 

De moment, es desconeix el parador de la persona que vivia a dins la caseta i quina serà l’actuació de l’ajuntament en una edificació que forma part de la història de la ciutat.

Respon