Un nen d'Olot és el primer cas de diftèria a Espanya en 30 anys

Un nen d’Olot de 6 anys està ingressat greu per diftèria, el primer cas que es registra a l’Estat en 30 anys. El menor no estava vacunat contra aquesta malaltia. El Departament de Salut ja ha avisat a totes les persones, més d’un centenar, que hi podien haver estat en contacte i descarten més casos.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El nen es va començar a trobar malament el 23 de maig però no va ser fins cinc dies després, segons el Departament, que el van portar a l’Hospital d’Olot perquè es trobava malament amb maldecap, febre i tenia problemes per empassar. Se li van fer proves que van confirmar aquest cas de diftèria. La subdirectora general de Vigilància i resposta a Emergències de Salut Pública de la Generalitat, Mireia Janer, ha explicat a l’Informatiu Vespre de Ràdio Olot que totes les persones amb qui havia estat en contacte ja havien estat avisades i des d’aquest dimarts que s’administra la vacuna, si no la tenien, o una dosi de penicil·lina per més seguretat.

Els símptomes són la pell blavosa, febre i mocs constants aigualits i amb sang. També poden presentar-se símptomes amb problemes per respirar, una tos molt forta, calfreds i afonia. En tot cas, totes aquelles persones que estiguin vacunades contra diftèria, que normalment s’administra juntament amb la de la tos ferina i la del tètanus, no han de patir i Salut considera que la situació es pot donar per controlada.

Aquest nen de sis anys es troba ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona i en estat “molt greu” segons ha explicat Janer.

El tractament necessari s’ha hagut de demanar a Rússia ja que no n’hi havia. Abans però s’havien fet gestions amb França que també va enviar un fàrmac que no va funcionar. En aquests països s’ha notat un rebrot de la diftèria.

Respon