Un projecte nascut a Olot permetrà mesurar la qualitat de l’aire a 100 escoles de Catalunya

La iniciativa va néixer l’any passat impulsada per Robolot Team i s’ha estès per tot el país. Es diu Educacont i consisteix en uns mesuradors en temps real que permeten als alumnes analitzar les dades atmosfèriques del seu entorn. El 9 de maig el centenar de centres es connectaran entre ells durant el Robolot.

Imatge de l’estació meteorològica que s’entrega a les escoles (Pau Masó) 


L’anomenen Internet de les Coses, però es tracta de connectar el coneixement i la participació ciutadana en favor de la comunitat. Amb aquest sentit, a Olot va néixer fa pocs mesos el projecte anomenat Educacont. Consisteix en petites estacions meteorològiques d’ús educatiu. De la mà de Robolot Team, la iniciativa ja s’ha estès per tot el país i es preveu que aviat hi hagi un centenar de centres catalans que hi col·laborin. Tot plegat, permetrà compartir dades en directe. Un dels seus impulsors és en Toni Moreno.

El 9 de maig els centres que participen en l’Educacont trauran múscul durant el Robolot que se celebra a Olot. Es publicaran els resultats i es mostrà la qualitat de l’aire en directe en diferents punts de la ciutat i el país. Tot i això, Moreno assegura que la finalitat del projecte és més educativa que quantitativa.

El projecte instal·larà 20 estacions de qualitat de l’aire a cada província catalana. A Olot, l’Escola Llar i els instituts Garrotxa i Montsacopa també formaran part d’aquest projecte pioner amb marca pròpia de la Garrotxa.

Respon