Un protocol d’antiviolència per eradicar els insults dels camps de futbol

La Federació Catalana de Futbol ha presentat un protocol d’antiviolència que començarà aquest febrer amb una prova pilot a la categoria aleví. L’objectiu d’aquestes mesures és acabar eradicant els insults i els actes incívics a les graderies dels camps de futbol i als pavellons de futbol sala.


Els casos de violència encara són ben presents en el futbol més proper. Aquesta mateixa temporada, un jugador de l’Hostoles va haver de marxar corrents del camp del Sarrià perquè el volien agredir. La Federació Catalana ja ha posat sancions per a casos concrets com aquest, però no n’hi ha hagut prou per eradicar-los i ara vol anar més enllà.

Per això, ha presentat la campanya ‘Zero insults a la graderia’, que permetrà a l’àrbitre aturar un partit si sent algun insult. A més, també serà obligatòria la salutació entre tots els jugadors, entrenadors i àrbitres al final dels partits. El representant  territorial de la Federació a Girona, Jordi Bonet, ja va avançar a Ràdio Olot, a finals de desembrem que treballaven en mesures d’aquest tipus per al futbol base.

La prova pilot de la campanya ‘Zero insults a les graderies’ es posarà en marxa en la propera jornada de lliga de la Preferent alevina. Com passa a tot el futbol territorial, es disputarà el cap de setmana del 13 i 14 de febrer, perquè aquests propers dissabte i diumenge les competicions s’aturen pel carnaval.

Respon