Un Sant Jordi d'estiu amb novetats literàries, però poques expectatives

El gremi garrotxí del llibre veu el Sant Jordi d’estiu com una diada “estranya”. Creuen que ha faltat convicció i la incertesa ha restat importància a la data. Tot i reconèixer que no serà un Sant Jordi habitual, les editorials han aportat novetats, sobretot títols que havien d’haver sortit a l’abril. Pel que fa a les vendes, no seran comparables a les d’un altre any i calculen que podrien baixar més de la meitat. 

Foto: Pau Masó


El sector diu “estar mentalitzat” per una diada que serà fluixa. En el cas de l’Editorial Oliveras, un Sant Jordi significa el 65% de les vendes anuals, però el d’aquest estiu calculen que significarà com a molt un 30%. El seu director és Josep Oliveras.

 

En el cas de l’Editorial Bassegoda, el seu director, Òscar Cabana, diu a Ràdio Olot que el Sant Jordi d’aquest dijous els genera molts dubtes.

 

Foto: Pau Masó


Tant l’editorial Oliveras com Bassegoda tindran parada al Firal d’Olot durant tot el dia. Igual que la llibreria Drac. La seva responsable, Irene Bonet, diu a aquesta emissora que les sensacions no són ni molt menys les d’un Sant Jordi habitual.

 

Les novetats literàries no faltaran

Tot i les poques expectatives, el que també ha tirat endavant són les novetats editorials. A casa nostra, hi ha més d’una vintena de publicacions d’autors garrotxins que presenten llibre per aquest Sant Jordi d’estiu.

 

Moltes de les novetats literàries d’aquest Sant Jordi d’estiu són novetats endarrerides del mes d’abril. Això, però, ha fet que, més enllà de la Garrotxa, també es presentin títols importants.

 

El retard de les novetats literàries és un dels aspectes més atractius de la jornada d’aquest dijous. El gremi coincideix, però, que les vendes online i les comandes que va haver-hi al Sant Jordi confinat de l’abril, superaran la diada estiuenca d’avui.

Respon