Aquest febrer Creu Roja comença a pagar el sopar a 12 nens amb pocs recursos

La delegació a la Garrotxa de Creu Roja pagarà a partir del febrer el sopar a una dotzena de nens amb pocs recursos. Iniciatives com la caminada solidària de fa unes setmanes han permès poder fer aquest programa. Per lluitar contra els problemes alimentaris, aquesta iniciativa se suma per exemple als berenars que donen al seu Grup de Reforç. Aquest Nadal s’han fet 400 litografies amb un dibuix de Tavi Algueró per poder pagar aquests projectes.

Els símptomes de la crisi es continuen notant… almenys fora dels despatxos oficials. La Creu Roja Garrotxa estrenarà l’any que ve un programa que permetrà pagar el sopar a una dotzena de nens i fer-ho comprant producte fresc, uns aliments que el Centre de Distribució d’Aliments de la comarca no pot comprar per cars. Són casos de famílies que estan amb situació d’extrema debilitat i que beneficiaran a una dotzena de nens i nenes. Ho ha avançat a Ràdio Olot la coordinadora de Creu Roja Garrotxa, Laia Vilanova.

Aquest programa és factible gràcies a iniciatives com la Caminada Solidària que es va fer a Olot o una nova proposta que és la venda d’unes litografies fetes per Tavi Algueró. L’artista olotí ha fet un dibuix del qual l’empresa Alzamora n’ha fet 400 còpies per vendre arreu de Catalunya. El preu de venda recomanat és de 30€, però es pot fer la donació que es vulgui.

L’objectiu de Creu Roja per l’alimentació infantil està emmarcada en l’Aliança Humanitària que pretén recollir a tot Catalunya 1M€ per posar un plat a taula de tots els menors d’edat a qui els hi faci falta. El mes de febrer la secretaria de Salut Pública del departament de Salut va reconèixer que a Catalunya hi ha 751 menors de 16 anys amb situació de malnutrició. D’aquests, 660 ho estaven per circumstàncies personals i socials.

Respon