Una avaria deixa part de la Garrotxa sense senyal de ràdio i televisió durant gairebé 24 hores

L’aturada es va produir divendres a la tarda i fins dissabte al migdia no es va poder solucionar. Els municipis més afectats van ser les Preses i la Vall d’en Bas. Un helicòpter va haver de pujar un generador fins al repetidor de Santa Magdalena, on es va produir l’avaria per causes meteorològiques.

El repetidor de Santa Magdalena (garrotxa.info)


Aquest diumenge els veïns ja han pogut sintonitzar la ràdio i veure la televisió amb total normalitat. La pluja de divendres va provocar que un cable de subministrament elèctric de l’estació de Santa Magdalena es desfés i aturés l’emissió. Això va comportar que alguns aparells es fessin malbé.

Durant tota la tarda de divendres i fins al dissabte al migdia, els responsables del subministrament van estar treballant per recuperar el senyal. Finalment, un helicòpter va haver de pujar un grup electrogen a Santa Magdalena per recuperar el subministrament elèctric. També es van canviar els aparells malmesos i ara l’estació funciona amb un generador provisional que estarà instal·lat fins que es pugui substituir el cable elèctric malmès per la pluja.

L’avaria va fer que el senyal de Ràdio Olot, Catalunya Ràdio o TV3 no arribés a algunes cases durant gairebé 24 hores.

Respon