Una avaria elèctrica deixa sense llum les Planes d’Hostoles i Sant Feliu de Pallerols

En total afecta 1.900 abonats i la companyia, Endesa, està treballant per arreglar-la. Segons ha pogut saber Ràdio Olot, l’avaria vindria d’un pal de llum, situat al poble de Sant Feliu, que ha començat a guspirejar. Els Bombers han anat fins a la zona i han verificat que les guspires no suposessin un perill per l’entorn. El subministrament ha pogut tornar, per la majoria d’abonats, al cap de tres hores.


L’apagada s’ha produït a dos quarts de set de la tarda d’aquest dilluns. Els Bombers han rebut diversos avisos dels veïns que han pogut veure com un pal elèctric treia guspires. Un camió del cos s’ha desplaçat fins a la zona i ha comprovat l’entorn del pal elèctric. Els Bombers han assegurat la zona perquè no hi hagués cap risc d’incendi i han marxat, ja que es tractava d’una infraestructura de la companyia elèctrica. Precisament, Endesa ha explicat a Ràdio Olot que l’avaria ha afectat 1.900 abonats de la Vall d’Hostoles, la majoria als pobles de Sant Feliu i les Planes. Gran part dels abonats han recuperat el subministrament després de tres hores. A les zones més aïllades, hi ha una vuitantena de veïns que segueixen sense electricitat i la companyia segueix treballant en l’avaria.

Sense llum també a Santa Pau

El cas de les Planes i Sant Feliu no és l’únic que ha tingut lloc en les últimes hores. Aquest diumenge a Santa Pau 700 veïns es van quedar sense llum per una avaria. En aquesta ocasió, segons l’Ajuntament del municipi, el problema hauria vingut de la caiguda d’un pal de subministrament. El tall va afectar tant els abonats d’Endesa com de Bassols i els veïns van estar una hora i mitja sense subministrament.

Respon