Una exposició a Barcelona recull els 25 anys de l'estudi olotí RCR Arquitectes

Una exposició inaugurada al Palau Robert de Barcelona dedica una  mostra on es repassen els 25 anys de projectes i experiències de l’equip RCR Arquitectes d’Olot format per Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta.

 expo-rcr

L’exposició del Palau Robert, a més de fer una mirada enrere a tots els projectes de l’estudi RCR Arquitectes, també mira de fer entendre el concepte d’arquitectura integral i integrada que han desenvolupat els seus impulsors. Una arquitectura reconeguda que té molt en compte l’harmonia amb l’entorn, la presència del temps o l’equilibri entre l’exterior i l’interior.

El procés de creació col·lectiu és un altre dels trets que identifiquen aquest estudi, format just després que Vilalta, Pigem i Aranda van acabar els estudis fa 25 anys. La seva manera de fer, explica Vilalta, té molt a veure amb “una actitud davant les coses”. En cap cas es tracta d’una arquitectura icònica, pensada més per ser admirada que utilitzada, i pròpia dels anys del boom econòmic.

A més, la trajectòria de RCR Arquitectes es vincula amb els paisatges de la Garrotxa, les pedres volcàniques, els boscos, la llum, la proximitat amb els artesans i els industrials. Totes aquestes arrels es manifesten més enllà de les seves fronteres.

Respon