Una quinzena de gorgues de la Garrotxa estan en perill de patir sobre freqüentació

Ho asseguren des de l’Associació Naturalista de la Garrotxa després d’elaborar un estudi en la matèria. El document assenyala que hi ha quatre gorgues on el bany multitudinari ja ha provocat conseqüències a l’hàbitat natural. Són les gorgues de Sant Privat, Cogolls, Sadernes i la Molina. 

L’estudi ha detectat quatre zones sobre frequentades (Ràdio Olot)


Cada estiu el riu es converteix en la platja de muntanya i, igual que a la costa, cada vegada és més difícil trobar-hi un forat per “posar la tovallola”. El boca-orella ha fet que molts gorgs de la Garrotxa s’omplin de banyistes durant tot el dia. Això comporta que en alguns la flora i la fauna ja s’hagi vist afectada per la sobre freqüentació. Des de l’Associació Naturalista de la Garrotxa s’ha fet un estudi que conclou que a la comarca hi ha quatre gorgues que ja pateixen les conseqüències de la presència massiva de banyistes i n’hi ha una quinzena que estan en perill. El president de l’entitat, Joan Montserrat, explica a Ràdio Olot quines són les principals conseqüències.

 

Els gorgs que ja pateixen saturació són els de Sant Privat, Cogolls, Sadernes i la zona de la Molina a Albanyà. Montserrat assegura que, per exemple a Sant Privat, hi poden passar 400 persones en un dia. Per frenar això, proposen limitar les zones d’aparcament.

 

En el moment que hi ha una difusió, hi comença a haver un problema

Des de l’Associació Naturalista de la Garrotxa també proposa senyalitzar la flora i fauna de la zona i els camins per accedir als gorgs. El seu president, però, diu que l’arrel del problema és la difusió.

 

L’estudi fet per l’Associació Naturalista es va acotar a les gorgues més conegudes. Des de l’entitat alerten que hi ha gorgs situats fora de zones protegides com el Parc Natural i que ningú els controla.

One Response to “Una quinzena de gorgues de la Garrotxa estan en perill de patir sobre freqüentació”

  1. Francesc Cano

    Ja fa anys q es promociona el turisme ara no desitjat

    Respon

Respon