Unes 300 persones protesten a Olot contra la inhabilitació de Quim Torra

La capital de la Garrotxa s’ha afegit a les concentracions que aquest dilluns al vespre s’han estès per tot el país. Els representants polítics municipals han apel·lat a la voluntat popular del poble de Catalunya per poder deslliurar-se d’un “estat polititzat”. A la concentració s’ha lluït la pancarta de “llibertat presos polítics” i s’han seguit les mesures anticovid. 

Imatge de la concentració d’aquest dilluns al vespre (Pau Masó)


 

Així començava la concentració espontània més nombrosa que ha viscut la ciutat d’Olot des de l’inici de la pandèmia. Unes 300 persones s’han manifestat contra la inhabilitació de Quim Torra davant l’Ajuntament d’Olot, que lluïa la pancarta de “llibertat presos polítics” al balcó. A la porta del consistori un altre lema entonava la línia dels discursos dels grups municipals: “No és justícia, és venjança”.

L’alcalde d’Olot, Pep Berga, ha remarcat que la sentència del Tribunal Suprem és un exemple més de la repressió de l’estat espanyol.

 

Foto: Pau Masó


En la mateixa línia, s’ha expressat la portaveu d’Esquerra Republicana a Olot. Anna Barnadas ha defensat la figura institucional del President de Catalunya.

 

El discurs més dur ha estat el del portaveu de la CUP. Lluís Riera ha criticat la posició del govern de la Generalitat després de la inhabilitació.

 

El Firalet d’Olot ha tornat a veure com El Cant d’Els Segadors, una vegada més, tancava una concentració que ha volgut ser una reacció ciutadana a una nova decisió judicial de l’estat espanyol. Una reacció que costa de mesurar com a punt d’inflexió. Només els dies marcaran l’espontaneïtat, o no, d’un nou capítol del moviment sobiranista.

 

Respon