Unes 800 persones participen en les Marxes de la Llibertat de la Garrotxa

Aquest dissabte, quatre columnes van sortir de Santa pau, Vall d’en Bas, Bianya i Besalú caminant fins a Olot per reivindicar la llibertat dels presos polítics. A la capital de la Garrotxa hi va haver diferents parlaments polítics i actuacions musicals.

Imatge de la marxa de Bianya (ACN)


Des de l’organització valoren positivament la diada d’aquest dissabte, tot i que admeten que els hauria agradat comptar amb més suport ciutadà. Un dels organitzadors de les Marxes per la Llibertat és en Lluís Adell.

 

Les Marxes per al Llibertat van estar organitzades per l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium i el CDR de la comarca. La columna més matinera va ser de Besalú que va començar a caminar a dos quarts de vuit del matí. A les 11 s’hi van posar les altres tres marxes. Totes van coincidir a Olot al migdia. Durant la tarda hi va haver diferents parlaments i actuacions de músics locals. L’acte va comptar amb l’activista Jordi Pesarodona i la germana de la Dolors Bassa, Montse Bassa.

 

Les quatre marxes de la Garrotxa van afectar directament el trànsit d’un dissabte a la comarca. Es va tallar per trams l’A-26, la carretera de les Preses, la N-260 i la carretera que connecta Santa Pau amb Olot. Des de l’organització asseguren que seguiran proposant actes per seguir amb la mobilització ciutadana.

Respon