Unió de Pagesos també es mostra en contra del Pla de l’Alta Garrotxa

L’entitat es queixa que el document no aposti per la conservació de les activitats agropecuàries. El sindicat ha presentat un paquet d’al·legacions a Territori i Sostenibilitat. Consideren que ningú els ha demanat opinió i que el document actual no té en compte la gestió forestal contra incendis.

El Pla Especial ha aixecat polèmica en diferents sectors (Pau Masó)


En general, el sindicat ha fet una valoració negativa del document, ja que hi ha molts aspectes que no comparteix. Un d’ells és la regulació de l’activitat cinegètica a la zona. Consideren que les mesures que es proposen dificultaran encara més reduir els casos en què la fauna salvatge afecta els conreus, com ara les contínues incursions dels senglars en els camps de cultiu. Unió de Pagesos també se centra en les zones de gestió sostenible. Creu que són massa àmplies. El responsable de gestió forestal del sindicat, David Coll, diu a Ràdio Olot que no se’ls ha tingut en compte.

 

Coll creu que el Pla Especial, en comptes d’incentivar el sector ramader, hi posa més traves. Pel que fa a l’àmbit forestal, Unió de Pagesos creu que caldria més control.

 

Unió de Pagesos també remarca que les mesures que ha presentat el departament de Territori i Sostenibilitat no estan avalades per cap instrument financer que certifiqui els seus costos i beneficis ni que en garanteixi l’aplicació.

Finalment, el sindicat demana la participació d’una persona representant del sector agrari en l’òrgan gestor del Pla. Els pagesos són el tercer col·lectiu que s’ha mostrat en contra del Pla Especial. Propietaris i naturalistes també han presentat al·legacions.

Respon