Uns 50 bars i restaurants de la Garrotxa es plantegen tornar a obrir a la fase 1

Únicament es permetria l’obertura d’un 50% de les terrasses, però l’Associació d’Hostalatge creu que servirà per començar a arrencar de nou l’activitat. Tot i això, pensen que el desconfinament ha estat més per motius econòmics que sanitaris i recomanen anar “al dia a dia” per si han de tornar a tancar per culpa d’un rebrot.

Els restaurants només podran obrir les terrasses a la fase 1 (Pau Masó)

Un terç dels restaurants que hi ha a la Garrotxa tenen voluntat i estan en condicions de tornar a obrir quan la comarca entri a la fase 1 de desconfinament. Són una cinquantena d’establiments que se sumarien a la desena que a hores d’ara ja fan menjar per emportar o servei a domicili. L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, recomana, però anar “dia a dia” per evitar més pèrdues en cas d’haver de tornar a tancar a causa d’un rebrot. El president de l’Associació, Gerard Xifra, també assenyala a Ràdio Olot que no cal posar-se pressió.

 

En la fase 1 del desconfinament els bars i restaurants només podran obrir les terrasses amb un 50% d’aforament. A més també es podrà seguir fent menjar per emportar o a domicili. Xifra creu que el pla del govern espanyol respon més a criteris econòmics que sanitaris i remarca la situació que es poden trobar quan desapareguin, d’un dia per altre, els ERTO.

 

Critiques a l’Administració

El president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa critica la gestió de la situació i assegura que el poc marge de maniobra que dona el govern no ajuda.

 

Des de fa dies el gremi de restauradors de la Garrotxa ha estat treballant amb la federació gironina i catalana un document que s’ha presentat a Madrid sobre les mesures que caldria implementar per la reobertura dels establiments. El text rebutja controls de temperatura o mampares a les taules i aposta per marcar protocols diaris com netejar els locals més vegades o incrementar les mesures d’higiene. Els restaurants també s’estan trobant problemes per aconseguir equips de protecció per als treballadors com mascaretes o gels hidroalcohòlics.

Respon