En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Uns 700 olotins de cinquè i sisè de primària pensen com millorar el medi ambient

Ho fan a través del nou Consell dels Infants que els portarà a fer preguntes al ple de l’Ajuntament
| 19 de gener de 2016
Uns 700 olotins de cinquè i sisè de primària pensen com millorar el medi ambient

Ja treballen aquestes setmanes per buscar idees de millora del medi ambient de la ciutat. Ho fan a través del nou Consell dels Infants que els portarà a fer preguntes al ple de l’Ajuntament. Una iniciativa que s’estrena aquest 2016 i ha de servir, entre d’altres, per a que els joves comencin a participar i a decidir com volen la ciutat del futur.

Consell de la Infancia (Jordi Altesa)

L'alcalde, Mia Corominas, visitant els nens del Cor de Maria (Jordi Altesa)

Primer de tot, els joves van decidir a quin tema es volien dedicar a través d’una votació i el Medi Ambient en va ser l’escollit. Després de les vacances de Nadal, 30 grups de 9 escoles estan tractant sis àmbits relacionats amb el medi ambient: fauna, volcans, energia, reciclatge, riu i transport. De tot plegat en sortiran diferents preguntes i iniciatives que portaran directament al ple de la ciutat el mes de març. El tutor de sisè del Cor de Maria, Miquel Pérez, ha explicat que se’ls guia per tal d’arribar al màxim de consens però se’ls deixa treballar tranquil·lament.

El Consell dels Infants d’Olot s’ha creat aquest any i la intenció és que sigui un òrgan consultiu més dels que té la ciutat per conèixer l’opinió dels ciutadans, tal i com detalla la tècnica de l’Institut Municipal d’Educació, Montse Díaz.

Preguntes al ple

El proper 17 de març, representants dels alumnes aniran al ple de l’Ajuntament d’Olot a fer preguntes sobre temes relacionats amb el medi ambient als diferents regidors per tal de millorar els aspectes que han debatut i analitzat a classe. L’alcalde d’Olot, Mia Corominas, i el regidor d’educació, Jaume Mir, han volgut posar de relleu la necessitat de formar a les persones per a discutir i defensar propostes i prioritzar-les.

Després de fer les preguntes al ple, hi haurà encara una altra sessió de treball amb cada grup per valorar l’experiència i fer propostes de millora per tal d’introduir-les en el següent curs.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum