En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Vall d’en Bas inaugura una instal·lació pionera en reciclatge de fracció vegetal

És el primer municipi de les comarques gironines que posa en marxa una àrea de compostatge que transforma restes de jardineria en adob gratuït
| 23 d'agost de 2017
La Vall d’en Bas inaugura una instal·lació pionera en reciclatge de fracció vegetal

És el primer municipi de les comarques gironines que posa en marxa una àrea de compostatge que transforma restes de jardineria en adob gratuït per als ciutadans. Es tracta d’una prova pilot que l’Ajuntament del municipi ha impulsat conjuntament amb l’Agència de Residus de Catalunya i que no es descarta exportar-la a altres localitats.


A partir d’avui mateix, qualsevol veí de Sant Esteve d’en Bas pot desfer-se de branques, fulles o troncs dirigint-se a la nova instal·lació situada a la zona de l’Aldana del nucli garrotxí. I no marxarà amb les mans buides: pot emportar-se adob creat amb les mateixes restes que els veïns van dipositant. La nova àrea de compostatge funciona per si sola, només necessita que algun dels tècnics encarregats apiloni les branques, troncs i fulles, i esperar fins a adquirir el compost que es pot fer servir per a ús domèstic.

En aquesta nova instal·lació se separa aquella resta més petita de flors i jardí, de les branques i troncs més voluminosos. Les zones on es podia deixar aquesta fracció vegetal fins ara desapareixeran, però serà la mateixa empresa la responsable de la gestió de l’espai.

Es tracta d’una iniciativa pionera a tota la demarcació que ha costat menys de 12.000 euros. El seu futur anirà lligat a l’ús que en facin els ciutadans. Depenent d’això, s’estudiarà exportar-ho a altres localitats.

Actualment la fracció vegetal suposa un 5% dels residus de la Vall d’en Bas. La posada en marxa d’aquesta nova àrea de compostatge comunitari podria fer incrementar aquesta xifra.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum