La variant de les Preses i la Vall d'en Bas tindrà l'estudi informatiu aquesta tardor

El Departament de Territori i Sostenibilitat acorda amb els Ajuntaments les línies vermelles per a l’estudi informatiu de la variant de les Preses i la Vall d’en Bas. En un comunicat s’especifica que aquest és el pas previ perquè el document se sotmeti a informació pública l’octubre vinent. El Departament diu que el traçat seguirà el corredor establert fa un any d’un carril per banda, però també obre la porta a l’anàlisi de noves opcions.

Entrada al poble de les Preses


En un comunicat fet públic aquest matí, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha informat que la Generalitat i els Ajuntaments d’Olot, la Vall i les Preses han acordat les possibles alternatives que podria tenir la variant presenca. Aquest és el pas previ a l’estudi informatiu que es posarà a informació pública el pròxim mes d’octubre. Els acords entre Generalitat i Ajuntament s’han fet segons el traçat establert el gener del 2017. En aquell moment es va acordar que la variant passaria pel marge dret del riu Fluvià i tindria un carril per banda. Els alcaldes de les Preses i la Vall d’en Bas, Pere Vila i Lluís Amat, valoren a Ràdio Olot el comunicat fer públic aquest matí.

El Departament estudiarà altres opcions de traçat

Més enllà de les alternatives pactades entre Territori i els Ajuntaments, el Departament també ha anunciat que l’estudi informatiu de la variant incorporarà anàlisis d’altres opcions de traçat. Tot plegat, per tenir en compte totes les opcions possibles en cas que la variant finalment no encaixi en el traçat pactat fins ara.

 

Un estudi que arrossega retards

L’acord que ha anunciat aquest divendres al matí el Departament desencalla un silenci de més de mig any. Segons la Generalitat els estudis informatius havien d’estar redactats a finals del 2017. Si tot segueix el seu curs, ho estaran aquesta tardor.

 

El comunicat d’aquest divendres recull els acords presos en una reunió que Ajuntaments i Departament van tenir a principis d’aquesta setmana. Pel que fa al calendari global, es manté l’inici d’obres de la variant d’Olot per a l’any 2019. Un any on també es redactaria el projecte constructiu de la variant de les Preses i la Vall d’en Bas per iniciar-ne la construcció a partir del 2020. D’aquesta manera les dues variants podrien finalitzar-se simultàniament.

Respon